Akın  Akınözü Kimdir? Akın Akınözü'nün Asıl Alanı Oyunculuk Değilmiş

Akın Akınözü Kimdir? Akın Akınözü'nün Asıl Alanı Oyunculuk Değilmiş

Hercai dizisinde yıldızı parlayan Akın Akınözü'nün adı magazin gündeminden düşmüyor. Son iddiaya göre Akın Akınözü'nün adı Mahkum dizisiyle geçti. Onur Tuna'dan önce Akın Akınözü'ne teklif edilmiş ancak o bu teklifi kabul etmemiş. Şimdi Herkes Akın Akınözü'nün geçmişini araştırıyor.

Hercai dizisinde canlandırdığı Miran karakteriyle akıllara kazınan Akın Akınözü, 22 Eylül 1990 tarihinde dünyaya geldi.

TED Ankara Koleji Matematik-Fen Bölümü mezunu olan Akınözü, lisans eğitimini General Studies IC Berkeley Applied Math (Uygulamalı Matematik) alanında tamamladı. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra oyunculuğa yönelen genç oyuncu, CRAFT Oyunculuk Atöylesi'nde eğitim gördü. 

2015-2016 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı İvan Ali karakteri ile oyunculuğa adım atan Akınözü, Arkadaşlar İyidir, Aslan Ailem ve Payitaht: Abdülhamid dizisinde yer aldı. Birçok başarılı dizi projesinde yer alan oyuncu, Hercai dizisi ile büyük bir çıkış yakaladı. Hercai dizisi ile En Yakışıklı Oyunuc, En İyi Çift, En İyi Dizi Çifti, Drama Dizi Erkek Oyuncu ve En Yakışıklı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.

Akın Akınözü, başrollerini Öykü Karayel, Sarp Apak ve Meriç Aral ile paylatığı, 3 Aralık 2021 tarihinde Star TV ekranında yayın hayatına başlayan Kaderimin Oyunu dizisinde yer alıyor.