Evimizin Duvarları Nasıl Boyanmalıdır?

Evimizin Duvarları Nasıl Boyanmalıdır?

Yeni bir eve taşındığımızda aklımıza gelen önemli sorulardan biri de evimizin duvarları nasıl boyanmalıdır, şeklindedir.

Evimizin duvarlarının rengi dekorasyon parçalarımız ile bir bütün halinde olmalıdır. Aksi halde ne yapılan dekorasyon işlemleri ne de eşyaların güzelliği göze çarpmayacaktır. Bu da evde boğucu ve istenmeyen bir hava oluşmasına neden olabilir.

Duvar Boyası ve Duvar Kağıdı Önerileri

Duvar boyası ve duvar kağıdı önerileri konusunda belirttiklerimizi kendi evinizde oluşturmak istediğiniz havaya göre tercih edebilirsiniz. Önerilerimiz sayesinde evinizin gerçekten de ferahladığını ve sizin kişiliğinizi yansıtır hale geldiğini göreceksiniz.

Tek Renk

Her bir odanızın tüm duvarlarında tek renk tercihi yapmak genel olarak klasik tarzları benimseyen ya da minimalist yaklaşımı kendisine uygun bulan kişilere göre bir seçimdir.

Bu durumda seçtiğiniz renginizin mobilyalarınızın rengi ile kıyaslandığında en açık tonda olması evinizi olduğundan daha büyük ve ferah gösterecektir.

Mobilyalarınızın rengi çok açık tonlarda ise beyaz rengi tercih ederek aynı etkiyi verebilirsiniz.

Örnek olarak lacivert mobilyalar için çok açık beyaza yakın mavi duvarlar, koyu kahverengi mobilyalar için krem rengi ya da sütlü kahve tonlarını tercih etmek gibi.

Koyu ve Açık Duvarlar

Bazı bireyler odalarında dekoratif bir duvar oluşturmak istediklerinde bunu diğer duvarlara göre daha koyu bir tonda boyayarak dekorasyon ürünlerinin daha da çarpıcı durmasını sağlamaktan hoşlanmaktadır.

Örnek olarak salonunuzda tüm duvarlarınızın rengi açık mavi tonunda ise bunlara uygun olan koyu bir mavi ton seçerek tek bir duvarınızı renklendirebilir ve bu duvara süslemeler, tablolar, fotoğraflar asabilirsiniz.

Duvar Kağıtları

Duvar kağıtları evinizi çok güzel bir ortam haline de getirebilir, yanlış tercihler yaptığınızda ciddi anlamda boğucu bir yer haline de getirebilir.

Bunun için eşyalarınız ile uygun desen seçimi yapmalı ve tüm duvarlarınızda tercih etmek yerine tek bir duvarda ya da duvarın belli bir yerinde kullanabilirsiniz. (Yarı yarıya alt kısım gibi.)