Vücut geliştirme sporunda dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

Vücut geliştirme sporunda dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

Vücut çalışırken dikkat etmeniz gereken konulardan bahsettik!

Vücut geliştirme sporunda bilmeniz gereken bazı önemli püf noktalar!

1- Spor yapmaya başlamadan yarım saat önce 1 tatlı kaşığı Sade Nescafe iyi bir bardağa döküp içine yarıya kadar su doldurun iyice karıştırın ve için. Kahvede kafein olduğu için bu sizin spor yaparken daha enerjik olmanızı sağlayacaktır.

2- Spor salonuna gittiğinizde hazırlandıktan sonra spora başlamadan önce bir bardak su içiniz. Bu da nefes alıp verirken nefes kontrolü yapmanıza yardımcı olacaktır.

3- Ve en önemli konulardan biri de egzersizlere başlamadan önce koşu bandında 10 dakika ısınma yürüyüşü yapmalısınız. Bu sağlığınız için çok önemlidir. Özellikle omuz sakatlığı yaşamamak için mutlaka Koşu bandını kullanmanız lazım.

4- Başka bir önemli konu da egzersizlere başladığımızda Eğer 4 set çalışıyorsanız Normalde 20 kg kullanıyorsanız ilk setinize 10 kg ile başlayınız. Böylelikle ilk setinizi çalıştığınız kas grubunu ısıtmaya yönelik yapmış olacaksınız.

5- Ve bir önemli konu da egzersizleri yaparken set aralarında dinlenme sürenizi 45 saniye olarak belirlemelisiniz. Fazla beklerseniz kaslarınız soğuyacaktır. Ve bu da kaslarınızın gelişimini yavaşlatacaktır.

6- Kulağınıza kulaklık takıp cep telefonunuza önceden hazırlamış olduğunuz spor yaparken motive edici müzikleri dinlemelisiniz. Bu da sizin daha motive olarak egzersizlerinizi yapmanızı sağlayacaktır. O günkü egzersizlerinizi bitirdikten sonra Eğer protein tozu kullanıyorsanız ilk iş olarak Protein tozunuzu içmelisiniz. Sonra duşa girip soğuk su ile duş yapmalısınız. Öyle yaptığınızda kaslarınız daha hızlı hareket edecektir ve daha hızlı gelişecektir. Sonra üzerinizi giyinip salondan çıkabilirsiniz..