Kemal Sunal'ın gerçek adı. Onu kimse öyle bilmiyordu

Kemal Sunal'ın gerçek adı. Onu kimse öyle bilmiyordu

Türk sinemasının en sevilen usta isimlerinden biriydi Kemal Sunal.. Gerçek adı peki neydi? Kemal Sunal hakkında bilinmeyenler..

Oynadığı filmler sadece kendi zamanında değil günümüzde bile izlenme rekorları kırıyor. Z kuşağı bile izlediğinde ona hayran kalıyor. Kemal Sunal yaşadığımız döneme damga vurmuş 100 yılda bir gelecek ender sanatçılardan biri.

Halkın yüzünü güldüren aynı zamanda da düşündüren eşsiz sanatçılardan biriydi o. Kemal Sunal acısıyla tatlısıyla bir hayat yaşadı ve aramızdan göçüp gitti. Ancak bugün olsun filmleri büyük ilgi görüyor. Haliyle Kemal Sunal herkesin en çok merak ettiği isimler arasında yer almayı sürdürüyor.

Kemal Sunal'ın gerçek adı neydi?

Türk sinemasının efsane sanatçısı Kemal Sunal'ın tam adı '' Ali Kemal Sunal'' dır..

1944 yılında dünyaya gelen usta sanatçı 2000 senesinde vefat ederek aramızdan ayrılmıştır. Türk oyuncu, yapımcı, senarist ve komedyen ünvanları bulunan Kemal Sunal'ın doğum yeri ise İstanbul'dur. 

Zoraki Tabip tiyatro oyunuyla ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Kemal Sunal yaşadığı süre boyunca sayısız tiyatro oyunu, film ve dizide yer almıştır. Tatlı Dillim filmiyle sinemaya 1974 senesinde adım atan Kemal Sunal sonraki yıllarda çok sayıda film ve dizide başrol olarak seyirci karşısına çıkmıştır. Genelde toplumumuz onu oynadığı filmlerle tanımış olsa da ''  Saygılar Bizden,  Bay Kamber,  Şaban ile Şirin , 3 Şaban Askerde'' gibi dizilerde de başrol olarak yer almıştır.

Yayınlanmış iki adet kitabı bulunan Kemal Sunal'ın En İyi Erkek Oyuncu ve Yaşam Boyu Onur Ödülü gibi ödülleri de bulunmaktadır. 3 Temmuz 200 senesinde Trabzon'daki çekimlerine gitmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirerek 55 yaşında vefat eden Kemal Sunal mütevazı kişiliğiyle bilinen bir sanatçımızdı.. 

Kendisiyle aynı adı taşıyan Ali Sunal adında bir oğlu ve Ezo Sunal adında da bir kızı bulunur. Ali Sunal oyunculuk alanında ilerleyerek babasının izinden gitmektedir.