Canan Karatay Ekmek yerine önerdiği besinde haklı çıktı

Canan Karatay Ekmek yerine önerdiği besinde haklı çıktı

Canan Karatay geçtiğimiz günlerde ekmek yerine tüketilmesi gereken besini açıklamıştı. Yine önerisiyle Canan Karatay Haklı çıktı...

Geçtiğimiz yıllarda Canan Karatay ekmek yerine tüketilmesi gereken besini açıklamış ve o besinin ceviz olduğunu açıklamıştı. Bir çok kişi bu açıklamayla dalga geçmiş ve hatta tepki göstermişlerdi. Bugün ekmeği ucuz olarak tercih ettiklerini söyleyenler bile ekmeğin pahalı olmasından şikayet etmeye başladılar.

Peki neden ekmek yerine ceviz tüketilmeli?

Beslenme uzmanlarına göre ekmek başlı başına boş ve aldatıcı kaloriden oluşuyor. Karnımızı doyurmak için tükettiğimiz ekmek veya buna benzer hamur ürünleri ilerleyen saatlerde daha fazla acıkmamızı sağlıyor. Karaciğerde yağlanmaya yol açtığı gibi fazla kilo olarak geri dönüyor.

Ekmek yerine sadece kahvaltıda 2 adet ceviz tüketmek ise uzun süre tok tutmakla birlikte hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermeyı sağlıyor. Ekmek yerine ceviz yiyin diyen Canan Karatay aslında bu önerisiyle bir kez daha haklı çıkmış oluyor.

Peki Cevizin faydaları arasında neler yer alıyor?

Canan Karatay tarafından önerilen cevizle ilgili bilmediğimiz aslında çok sayıda bilgi var. Ceviz bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir besindir. Aynı zamanda vücuda bakır, kalsiyum, demir, selenyum, çinko gibi mineraller sağlayan ceviz özellikle büyüme çağındaki çocukların da gelişimine katkı sağlamaktadır.

Ceviz tüketmekle sadece bağışıklık ve sindirim sisteminizi güçlendirmiyorsunuz aynı zamanda beyin ve hafıza sisteminizi de koruyorsunuz.

AŞIRIYA KAÇMAYIN

Ceviz tüketirken aşırıya kaçmamak gerekiyor. En fazla tüketilmesi gereken miktar ise 2 ancak doymuyorum diyorsanız 3 adet ceviz yemek yeterli oluyor. Ceviz kalori bakımından yüksek olması nedeniyle ekmekten çok daha fazla katkı sağlıyor. Cevizin içerisinde ayrıca bitkisel proteinlerde yer alıyor..