Work And Travel Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Work And Travel Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Work and travel, Amerika'nın yurt dışından gelen öğencilere yaz ayları boyunca konaklama, çalışma, gezme ve ingilizcelerini geliştirmeleri fırsatını sunan bir programdır.

 Bu programın asıl amacı, farklı kültürlerdeki öğrencilerin kültürel açıdan bakış açılarını genişletmektir. Heyecan dolu bu tatil serüveni yaklaşık 3 ay sürmektedir. Fakat bu serüveni yaşamanın bazı şartları vardır ;
-Üniversite not ortalamasının en az 2.00 olması
-Orta seviye bir ingilizce bilgisinin olması
-En az 18, en fazla 26 yaşında olmak
-4 yıllık bir üniversite öğrencisi olmak
Work And Travel Nasıl Yapılır ?
İlk olarak work and travel alanında uzmanlaşmış bir şirketle anlaşmanız gerekmektedir. Türkiye' de bu alana dair çok fazla şirket olsa da yalnızca birkaç tanesi işinde gerçekten iyidir. Keyifli bir yurt dışı deneyimi yaşamak istiyorsanız şirket seçiminde kesinlikle çok dikkatli olmalısınız. Daha sonrasında ingilizce seviyenizin programa katılmak için uygun olup olmadığı test ediliyor. Ardından ise Amerika'da çalışacağınız iş için work and travel şirketi aracılığıyla bir CV hazırlanıyor. İş süreci de halledildikten sonra kişinin vize ve uçak bileti işlemleri başlıyor. Tüm bu işlemler yerine getirildikten sonra öğrenci, yaz aylarının başında Amerika'ya seyahat ederek yerleştiği iş yerinde çalışmaya başlıyor. Fakat program yaz aylarında başlasa da kayıtlar çok daha öncesinden yapılmaktadır. Bu sebeple iyi takip etmekte fayda var. Work and travel bir kültürel değişim programıdır. Gezip görerek, eğlenerek, öğrenerek, aynı zamanda da para kazanarak kendinize keyifli vakit ayırmanızı sağlayan bir en güzel yöntemlerden biridir. Tadını çıkarmanız dileğiyle..