Sivas milletvekili aday adayları kim? 2023 seçimleri Sivas milletvekili adayları

Sivas milletvekili aday adayları kim? 2023 seçimleri Sivas milletvekili adayları

Sivas milletvekili adayları kim olacak merak edilirken ilk aday belli oldu. Genç medya patronu Sadık Şimşek yaptığı açıklamada 'Bağımsız Milletvekili' adayı olmak istediğini duyurdu.

7 yıldır Kuzey Makedonya'da yaşayan Sadık Şimşek geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye döndü. Kuzey Makedonya merkezli bir medya şirketinin patronu olan Sadık Şimşek yaptığı açıklamayla Sivas Bağımsız Milletvekili adayı olmak istediğini duyurdu.

Şimşek açıklamasında şunları söyledi;

fmnx0-twyaw-xr6-001.jpg

TÜİK verilerine baktığımız zaman İstanbul'da yaşayan Sivaslı sayısı Sivas'ın toplam nüfusunu geçmiş durumda. Bu durum üzücü. Gençlerimiz Sivas'ta durmak istemiyor. O gençlerden biride bendim. Yıllar önce memleketimden ayrıldım. İmkanlar olsaydı gitmezdik. Bugün bir çok genç arkadaşım Sivas'ta durmak istemiyor. Bu sorunları konuşan kimse yok.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdim.

Türkiye'ye dönmek istiyorum ve ülkemde hizmet etmek istiyorum dedim. Bu mektup sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmedi. Üstelik üç farklı adresten gönderdim. Onlarca AK Partili milletvekiline de o mektubu ulaştırdım. Hiç birinden olumlu olumsuz dönüş yapılmadı. Herkesin yurt dışına gitmeye çalıştığı bir ortamda ülkesine dönmek birlikte hizmet etmek isteyen bir vatandaşa neden dönüş yapılmaz? O an ülkeme kendim döneceğim ve seçim kararı alınınca da Bağımsız aday olacağım dedim.

Seçilmem durumumda herkes bana ulaşabilecek. Ve bana ulaşan herkese geri dönüş yapacağım. Bugünkü muhalefet ne yazık ki ülkeye umut olamıyor. AK Parti'de ise tabanın gerçek sorunları iletilmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız tek başına mücadele ediyor. Böyle bir atmosferde seçilmek ve Sivas'ın hakkını Sivaslının hakkını TBMM çatısı altında savunmak istiyorum.

Bugün sadece Sivas milletvekillerinin değil ülke genelindeki bir çok kentin milletvekillerinin adını milyonlarca vatandaşımız bilmiyor.

Öyle çalışkan bir milletvekili olacağım ki sadece Sivas değil çalışmalarım sayesinde tüm Türkiye tanıyacak.

10 üzeri ülke 40 üzerinde Avrupa'da şehir gördüm. Bilgi ve birikimlerimi paylaşmak için ülkeme dönüş yaptım. Seçilmem durumunda Sivas için var gücümle çalışacağım.