Fatih Portakal Zamlara Yönelik Tepkisini Sürdürüyor!

Fatih Portakal Zamlara Yönelik Tepkisini Sürdürüyor!

Gazeteci Fatih Portakal peş peşe gelen zamlara twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Paylaşımında "Hiçbir şeyden korkmuyorsanız Yaradan’dan korkun" ifadelerine yer verdi.

Merkez Bankası piyasalardaki beklentilerin aksine üst üste faiz indirimi kararı alınca döviz kurlarında yükseliş yaşanmıştı. Bu yükseliş başta akaryakıt fiyatları olmak üzere çok sayıda gıda ürünlerinin zamlanmasına neden oldu.

Sonrasında yeni ekonomi modeli altında kur korumalı bir sistem devreye konuldu. Dolar ve Euro üzerinde bir miktar geri çekilme yaşandı. Ancak kurdaki yükseklik Eylül 2021'deki seviyenin bile çok üstünde.

Dolayısıyla bu geri çekilme gıda fiyatlarında bir düşüşe neden olmadı. Akaryakıt fiyatlarına da 2022 yılında peş peşe zam gelmeye devam etti. Vatandaşın alım gücü her geçen gün azalırken iktidar ise asgari ücrete rekor düzeyde bir zam yaparak dengeyi sağlamaya çalıştı. Ancak yine de zamların durmasına engel olunamadı.

FOX TV'den ayrıldıktan sonra gazeteciliğe internet üzerinden devam eden Fatih Portakal sosyal medya hesabından bomba etkisi yaratacak bir paylaşım yaptı. Paylaşımına üstelik ülkenin en yetkili makamını da etiketledi.

Haber3'ün aktardığı habere göre; Fatih Portakal, Cumhurbaşkanlığı’nın ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin resmi sosyal medya hesabını etiketleyerek üst üste gelen zamlara “Birileri bu zamları artık durdurmalı” diyerek tepki gösterdi.

“Her gün zam zam zam! Nedir bu ya?” sözlerine devam eden Portakal, “Hiçbir şeyden korkmuyorsanız Yaradan’dan korkun. Yönetemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İşte Fatih Portakal'ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu o paylaşım