Ev almadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Ev almadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Ev almaya karar vermeden önce nasıl bir yol izlemeliyiz konusunu anlatmaya çalıştık!

Ev almaya karar vermeden önce dikkat etmeniz gerekli olan konular var, Şimdi bu konulara göz atalım.


Öncelikle ev almaya karar vermeden önce bütçenizi ayarlamalısınız. Kafanızda elinizdeki para yetmezse ne yapmanız gerektiğine cevap bulmalısınız. Daha sonra evinizi alacağınız mevkiyi belirlemelisiniz. Hastaneye yakın mı? oto yola yakın mı? Eğer çocuğunuz var ise okula yakın mı? Hatta komşularınızı dahi araştırmalısınız. Ev almak büyük ve önemli bir yatırımdır.


Evalırken bir önemli konu da ruhsat, ruhsatsız ev almamalısınız. 2014 senesinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kânunu kapsamında, ruhsat olmayan projelerde konut satışı yapılması zaten yasak ama yine de aklınızda bulunsun sonuçta bir sürü para yatıracaksınız. Tedbiri elden bırakmamanız gerekmektedir.


Bir diğer önemli konu deprem riski olup olmadığını araştırmalısınız. Deprem riski olduğu tespit edilen konutlar yasa gereği kentsel dönüşüm kapsamında bulunuyor.
Cephe seçimine de dikkat etmeniz gerekmektedir. Güney cepheli evler çok daha iyi olur. Aydınlık olur, ve çabuk ısınır. Tabii çok sıcak bir bölgedeyseniz güney cephe güneş alacağı için yazın çok sıcak olur. Sonuçta bahsettiğimiz koşullar size uygun ve mantıklı geliyorsa evinizi alabilirsiniz.