TRT'nin Kara Tahta dizisiyle setlere dönen Çiçek Dilligil Kimdir?

TRT'nin Kara Tahta dizisiyle setlere dönen Çiçek Dilligil Kimdir?

TRT ekranlarında yayınlanan Kara Tahta dizisinde Sevgi karakterine hayat veren Çiçek Dilligil merak ediliyor. Peki Çiçek Dilligil kim?

TRT1 ekranında yayınlanan, başrollerini Miray Daner ve Furkan Andıç'ın paylaştığı Üs Yapım imzalı Kara Tahta dizisinde Sevgi karakterine hayat veren Çiçek Dilligil, uzun süredir ekranlarda yer almıyor. 

Geniş kadrosuyla dikkat çeken Kara Tahta'nın Sevgisi, oyunculuk performansıyla herkesin merak ettiği isim oldu. Peki Çiçek Dilligil kimdir?

Çiçek Dilligil Kimdir?

5 Haziran 1969 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Lütfiye Çiçek Dilligil, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun oldu. 

Babası oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil, annesi ise oyuncu Belkıs Dilligil'dir. Kardeşi Rahmi Dilligil ise Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürüdür.

Şu anda Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitmenlik ve yapan Dilligil, 1975 yılında yayınlanan Minik Cadı adlı dizi ile televizyon dünyasına adım attı. 1996 yılında yayınlanan Çılgın Bediş adlı dizi ile herkes tarafından tanınan Dilligil, Baskül Ailesi, Aşk Olsun, Avrupa Yakası, Harem, Eltiler, Yüzleşme, Dudaktan Kalbe ve Sil Baştan gibi projelerde yer aldı.