Serenay Sarıkaya Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler! Serenay Sarıkaya Kim?

Serenay Sarıkaya Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler! Serenay Sarıkaya Kim?

Son dönemde oynadığı dizi ve filmlerle adından sıkça söz ettiren Serenay Sarıkaya hakkında bilinmeyen bilgiler. Serenay Sarıkaya Kim?

Son olarak Netflix platformunda yayınlanacak Şahmaran adlı dizide yer alan Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1991 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Anne ve babasının ayrılmasının ardından, babası başka bir evlilik yapınca yaşamını annesinin yanında sürdürdü.

1.75 boyundaki 55 kilo olan Sarıkaya, 2006 yılında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen güzellik yarışmasında jüri özel ödülü aldı. Aynı yıl yayınlanan Şaşkın adlı sinema filmi ile oyunculuğa adım attı. 

2008 yılında vizyona giren Plajda filminde yer alan güzel oyuncu, aynı yıl Limon Ağacı ve Peri Masalı adlı dizilerde başrol olarak seyirci karşısına çıktı. 2008-2010 yılları arasında adından söz ettiren Adanalı dizisiyle ün kazandı. 

2010 Miss Turkey'de ikinci olan Sarıkaya, Türkiye'yi Miss Universe yarışmasında temsil etti. 

Aynı başlayan ve 2013'te biten Lale Devri dizisi ile şöhret basamaklarını tırmanan Sarıkaya, dönemin en çok sevilen gençlik dizisi Medcezir'de başrol olarak yer aldı.

Son televizyon projesi olan Medcezir'in ardından, Puhutv'de yayınlana Fi dizisi ile izleyici karşısına çıkan oyuncu, büyük beğeni topladı.

2019 yılından bu yana Alice Müzikali'nde Alice'i canlandıran güzel oyuncu, şimdilerde Netflix'te yayınlanacak olan Şahmaran dizisi ile izleyici karşısına çıkmayı bekliyor.