Osmanlı Mutfağında Yapılan Pilavlara Eklenen Baharatlar

Osmanlı Mutfağında Yapılan Pilavlara Eklenen Baharatlar

Pilav günümüzde Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Osmanlı mutfağında da pilav genişçe yer tutardı. Osmanlı mutfağında yapılan pilavlarda kullanılan baharatları sizler için derledik.

Doyurucu bir akşam yemeği için ana yemeklerin yanında mutfağımızda mutlaka pilav bulunur. Bugüne dek pilav sevmiyorum diyen birine pek rastlamak mümkün olmamıştır. Pilavlar aslında kültürümüzün büyük bir parçasıdır. 

Günümüzde çok sayıda pilav çeşidi bulunuyor. Yapılan her pilavın ayrı bir lezzeti var. Kimi Bulgur pilavı seviyor kimisi ise pirinç pilavı. Türk mutfağında sayısız pilav çeşidi var. Osmanlı mutfağından günümüze taşınanan yemek kültürümüz bugün olmuş devam ediyor.

Yaptığımız pilavlara ise mutlaka en az bir baharat ekleriz.

Osmanlı mutfağında yapılan pilavlara eklenen baharatlar çoğu kişi tarafından merak edilmektedir. Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberde Osmanlı mutfağında yapılan pilavlara eklenen baharatlara yer verildi.

Karabiber ve Tarçın ; Özellikle Acem pilavı, domates pilavı, patlıcanlı pilav, Özbek pilavı ve içli pilav yapımında karabiber ve tarçından yararlanılmıştır. Bir tutam mutlaka bu pilavlara karabiber ve tarçın eklenmiştir.

Günümüzün en pahalı baharatlarından biri olan Safran Nohutlu pilav ve patlıcanlı pilavda kullanılmıştır.

Günümüzde de hala severek tüketmiş olduğumuz Nohutlu pilavda zerdeçal tercih edilmiştir. Ve Bazı pilavlarda da  safran yerine zerdeçal da tercih edilmiştir.

Sevilen baharatlardan biride Kimyondur. Osmanlı mutfağında Kestaneli bulgur pilavında kimyon kullanılmıştır.

Karanfil Osmanlı mutfağında büyükçe yer tutardı, Osmanlı mutfağında yapılan Şerbetlerde de çok kullanılan karanfil Acem ve Özbek pilavında da tercih edilmiştir.

Evet Osmanlı mutfağında yapılan pilavlarda bu baharatlar kullanılmaktaydı. Kullanılan bu baharatlar yapılan pilavlara lezzet veriyordu.