KONDA raporunu paylaşan Fatih Portakal'dan Saray'a Teşekkür

KONDA raporunu paylaşan Fatih Portakal'dan Saray'a Teşekkür

KONDA Araştırma “TR100_2022: Türkiye 100 Kişi Olsaydı” başlıklı kapsamlı raporunu paylaştı. Bu rapora en ilginç tepki gazeteci Fatih Portakal'dan geldi. Fatih Portakal manidar bir şekilde iktidara teşekkür etti.

KONDA tarafından paylaşılan Türkiye 100 kişi olsaydı raporu büyük tartışma yarattı. İktidar cephesindeki yorumcular rapora oldukça sert tepki gösterdi. Rapordan ötürü teşekkür eden bir isim de vardı. O isim gazeteci Fatih Portakal.

Twitter hesabını aktif bir şekilde kullanan söz konusu rapora şaşırtan bir tepki gösterdi. 

RAPORDAKİ DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Tartışmalara neden olan raporla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. KONDA tarafından paylaşılan Raporda dikkat çeken verilerden biri “Dini inancı yok” seçeneğindeki artış. 2011’de dini inancı olmayanların oranı yüzde 2 iken, 2021’e gelindiğinde bu oran yüzde 6’ye yükseldiği belirtildi.

Gerçek Gündem'in derlediği habere göre; Kendisini “İnançsız/ateist” olarak tanımlayanların oranında ise belirgin bir artış olduğu; 2011’de yüzde 2 olan inançsız/ateist oranının, 2021’de yüzde 7’ye yükseldiği görüldü.

FATİH PORTAKAL SESSİZ KALAMADI

Bu rapor üzerine FOX TV'den yaşadığı baskılar nedeniyle istifa eden Fatih Portakal'da değerlendirmelerde bulundu. Fatih Portakal ana haber bültenini sunduğu dönemde özellikle yandaş medya tarafından baskı altına alınmış ve kanala yönelikte sayısız ceza kesilmişti. Korktu kaçtı yorumları yapılan Fatih Portakal bu dedikodulara meydan okurcasına sosyal medya hesabından muhalif paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Yarım milyona yakın takipçisinin olduğu youtube kanalında da değerlendirmelerde bulunan Fatih Portakal son yorumunu twitter hesabı üzerinden KONDA raporuyla ilgili yaptı.

KONDA tarafından yayınlanan Rapor sonucunu paylaşan Gazeteci Fatih Portakal'dan Saray'a imalı bir teşekkür geldi.

İşte Fatih Portakal'ın KONDA raporuyla ilgili paylaşımı

"Dikkat çeken @kondaarastirma verileri.Bazıları iktadarın mevcudiyeti ile de alakalı:İnançsız ateist oranı 10 yılda, %2’den %7’ya yükselmiş.Dindar muhafazakar tanımlayanlar geçen 9 yılda %27’den %24 düşmüş.Teşekkürler @tcbestepe
 birseyleri zorla topluma dayattığın için!Devam.."