Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

Tüm bilge insanların ve kendini geliştirmeyi sevenlerin en büyük tavsiyeleri arasında kitap okumanız yer almaktadır

Öyle ki kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’de de ilk indirilen ayet 3 kere tekrar edilen ‘Oku!’ emrinden oluşmaktadır. Bunun için ilk olarak kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır, bilmek gerekir.

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanmanın Yolları

Kitap okumak istiyorsanız ama sürekli olarak erteliyorsanız artık zamanınızın hızla akıp gittiğinin farkına varıp isteklerinizi ertelemekten vazgeçmelisiniz. Aslında sosyal medya hesaplarınıza baktığınızda geçirdiğiniz zamanı net bir şekilde görebilirsiniz.

Sadece sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı kısaltarak bile kitap okumaya zaman bulabilirsiniz.

Yatmadan Önce Okumak

Uykudan önce kitap okumanın kişideki günün yorgunluğunu aldığı, stresi azaltıp depresyonu önlediğine dair bulgular vardır. Yatmadan önce sürekli olarak kendinize kitap okumayı dikte ederseniz bir süre sonra çok uykunuz olsa bile okumadan uyuyamaz hale geleceksiniz!

İlgi Alanlarınızı Keşfedin

Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır, sorusunun yanıtlarından biri de ilk olarak ilgi alanınızın ne olduğunu keşfetmeniz olacaktır. Bunun için kitapların özetlerini inceleyebilirsiniz. Farklı türler arasından yaptığınız incelemelerde en çok ilginizi çeken türün hangisi olduğunu kolayca tespit edebilirsiniz.

Sonrasında bu türde kitaplar satın alarak sevebileceğiniz şeyleri okuyun. Kendinizi sıkıcı bulduğunuz ama çoğunluk tarafından okunması önerilen kitapları okumak için asla zorlamamalısınız. Her birey kendine özgü yapısına sahiptir ve bu durum kitap seçimlerimiz için de geçerlidir.

E-Kitap Arşivleri

Kitap okumak için yapılmış gözünüzü yormayacak biçimde ayarları bulunan çok güzel uygulamalar vardır. Otobüste, bir yere yatıya gittiğinizde, kafede bir arkadaşınızı beklerken boş zamanınızı okuyarak doldurabilmek için hemen akıllı telefonunuzu çıkarıp beğendiğiniz kitapları okumaya başlayabilirsiniz.

Bunun için e-kitap arşivlerinde bulunan sevdiğiniz türdeki romanları inceleyip indirebilirsiniz.