Diş fırçalamanın ilginç faydaları

Diş fırçalamanın ilginç faydaları

Diş fırçalamak hakkında duyunca şaşıracağınız inanılmaz biliger

Diş fırçalamak günümüz dünyasında çok önemli bir yere sahip olan bir husus'dur çoğu kişi dişlerini fırçalamaz ve dişlerinin sarılığından rahatsızlık duyar. Peki diş fırçalamamızın faydalarını öğrenince nasıl ya? demek için sabırsızlanıyor musunuz? Öyleyse hadi diş fırçalamanın ilginç faydalarına bakalım.

- Diş fırçalamak bir yandan da kilo kaybına sebep olur çünkü diş fırçaladığınız zaman ağzınız ile beyninizin ortak olarak kullandığı damarlardan beynimize aç değiliz yemek yemek istemiyoruz mesajını göndererek kilo vermeye çok büyük katkı sağlar özellikle acıktığınız zaman ağzınıza küçük bir atıştırmalık atıp üstüne de dişlerinizi fırçalarsanız beyninize koskocaman bir dilim pizza yedim mesajını göndermiş gibi olursunuz.

- Kore'de yapılan bir araştırmaya göre düzenli olarak her gün dişleri fırçalamak kalp sorunları ve kalp rahatsızlıklarının kişi de görülme riskini oldukça düşürdüğü belirlenmiştir.

- Diş fırçalamanın en önemli ve işe yarar bilgilerinden bir tanesi ise yemek yedikten sonra veya bir şeyler içtikten sonra dişlerimizde kalan artıkların, sıvı artıkların dişlerimizin sararmasında ve diş etlerimizi yıpratmasında büyük rol oynamakla birlikte dişlerimizin de çürümesine neden olabilir. Peki ya dişerimizin çürümesini ve sararmasını istemiyorsak dişlerimizi nasıl fırçalamalıyız derseniz öncelikle diş macunumuzu fırçaya sürdükten sonra çok az sudan geçiriyoruz ve ondan sonra dişlerimizi fırçalamaya başlıyoruz bu yaptığımız işlem macunun tüm etkilerinden yararlanmamızı sağlayacak. Sonra ise 2 dakika boyunca dişlerimizi güzelce fırçalıyoruz ve ağzımızı su ile yıkatıyoruz bunu yatmadan önce her zaman yapmanız gerekir.

 

İyi günler iyi haftalar...