Aras Bulut İynemli Kim? Atatürk Dizisinin Başrol Oyuncusu Aras Bulut İynemli Hakkında Bilinmeyenler

Aras Bulut İynemli Kim? Atatürk Dizisinin Başrol Oyuncusu Aras Bulut İynemli Hakkında Bilinmeyenler

Disney+ Türkiye'de yayınlanacak olan Atatürk adlı dizide Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak Aras Bulut İynemli sosyal medyada gündem oldu. Peki Aras Bulut İynemli kim? Hakkında bilinmeyenler...

Son olarak Çarpışma adlı dizide daha önce canlandırdığı Yamaç Koçovalı karakteriyle yer alan Aras Bulut İynemli, uzun bir süredir ekranlara yer almıyor.

Şimdilerde Disney+ Türkiye için çekilecek Atatürk aldı dizide Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracağı öğrenilen Aras Bulut İynemli, birbirinden farklı canlandırdığı karakterlerle dikkatleri üzerine çekmeyi devam ediyor. Peki Aras Bulut İynemli kim?

Aras Bulut İynemli Kim?

25 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Aras Bulut İynemli, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Kariyerine reklam filmi ile başlayan İynemli, yönetmen Zeynep Günay Tan'ın dikkatini çekmesi üzerine dönemine damga vuran 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinde Mete Akarsu karakteriyle yer aldı.  

Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisiyle ünlenen İynemli, 2013 yılında 'Tamam mıyız?' adlı filmde engelli bir karaktere hayat veren İynemli, rolüyle eleştirmenlerden tam not aldı. 2013-2014 yılları arasında 'Muhteşem Yüzyıl'da Şehzade Bayezid karakteriyle izleyici karşısına geçen oyuncu bir kez daha beğeni topladı.

İçerde, Maral: En Güzel Hikayem adlı yapımlarda da rol alan oyuncunun, sadece Türkiye'de değil, dünyada da ünlenmesine yol karakter ise Çukur adlı dizide canlandırdığı Yamaç Koçovalı oldu. 

2019 yılında sinemaseverlerin karşına 7. Koğuştaki Mucize adlı film ile çıkan İynemli, burada canlandırdığı Memo karakteriyle bir kez daha eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not aldı.