30 sene önceki Anadolu kadını ve günümüzdeki Anadolu!

30 sene önceki Anadolu kadını ve günümüzdeki Anadolu!

30 sene önceki Anadolu kadının yaşantısını ve günümüzdeki Anadolu kadınının yaşantısından bahsettik!

30 Sene önceki Anadolu kadınını ve şimdiki halleri!

Anadolu kadını denince aklınıza gelen ilk şey ana dır. Anadolu kadını cefakârdır, tarifi olmayan kadındır Anadolu kadını.
Bundan 30 sene öncesine bakıldığında anadolu da kadın olmanın ne kadar zor olduğunu anlarsınız. O günleri hatırlamak isterseniz, o dönemlerde Anadolu'nun köylerinde yaşayan kadınlar bir evin olmazsa olmazları olarak görünmekteydiler. Omuzlarında su taşımaktaydılar. Derede çocuk bezi yıkamaktaydılar. Tarlada çalışıp, dağdan sırtında odun taşımaktaydılar. Akşama kadar bağ, bahçede çalışıp akşam eve gelince ev temizliği yapmak, yemek hazırlayıp sofraya koymak ve sofraya oturunca çocuğunu kucağına alıp yemek yedirmek isterken kendileri sofradan aç kalkma zorunda kalırlardı.

Günümüzde Anadolu kadınları yine çok önemliler. Yine ailesi için her şeyin en iyisi yapmak için uğraşıyorlar. Ama bulunduğunuz zamanda o günlerdeki gibi zor şartlar olmadığından dolayı eskiye göre şimdi yaşam tarzları daha kolay hale geldi. Teknoloji gelişti arazi işleri yok denecek kadar azaldı ve şimdiki hayat daha kolaylaştı. Günümüzde kadınlar 80 li yıllarla kıyaslandığında daha rahat bir yaşantıya sahipler!