Halit Ergenç Aslen Nerelidir? Halit Ergenç Hakkında Bilinmeyenler

Geçtiğimiz aylarda Londra'ya yerleşen Halit Ergenç, yeni bir diziyle setlere geri dönmeye hazırlanıyor. Peki kimdir Halit Ergenç?

30 Nisan 1970 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Halit Ergenç, Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde orta öğretimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Bölümü'nde eğitimine devam etti. Ancak ikinci sınıfta okulu bırakarak Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Tiyatro Bölümü'ne girerek, üniversite eğitimini tamamladı. 

1993 yılında 'Beni Bul' adlı dizi ile televizyon dünyasına adım atan Ergenç, bir süre ara verdikten sonra 1996 yılında yayınlanan 'Tatlı Kaçıklar' dizisi ile ekranlara döndü. Ardından 'Böyle mi Olacaktı' ve 'Gurbetçiler' dizilerinde yer aldı. 

Zerda dizisi ile geniş kitlelere adını duyuran Ergenç, Babam ve Oğlum, İlk Aşk, Devrim Arabaları ve Aliye gibi dönemine damga vuran projelerinde yer aldı. 

Binbir Gece dizisinde canlandırdığı Onur Aksal karakteriyle de hafızalara kazınan Ergenç, Muhteşem Yüzyıl dizisi ile sadece Türkiye'de değil, başta Arap Yarımadası olmak üzere dünyanın birçok noktasında tanınan isim haline geldi.

Son olarak 'Babil' dizisi ile ekranlara gelen Ergenç, 'Azizler' ve 'Mest-i Aşk' adlı filmlerde de konuk oyuncu olarak yer aldı. 

2009 yılında evlendiği kendisi gibi oyuncu Bergüzar Korel ile geçtiğimiz aylarda Londra'ya yerleşen Ergenç'in iki erkek ve bir kız çocuğu var.

MAGAZİN Haberleri